Rørfornying

Fornyelse av rør uten å grave

Hva innebærer rørfornying?

Rørfornying refererer til ulike teknikker for å fornye og oppgradere eksisterende vann- og avløpsrør. I stedet for å erstatte gamle rør med nye, som ofte involverer omfattende gravearbeid eller fysisk destruksjon av byggematerialer, handler rørfornying om å rehabilitere de allerede installerte rørene. Dette gjøres typisk ved å legge et nytt lag med rør innvendig, vanligvis ved hjelp av en fleksibel "strømpe" som inneholder et herdningsmiddel som epoxy.

Hvordan gjennomføres rørfornying?

Prosessen starter med en tilgang til rørsystemet, ofte fra eksisterende kummer eller tilgangspunkter i bygninger. Deretter føres en strømpeforing inn i det gamle røret og festes med spesialiserte verktøy. Strømpen inneholder et herdningsmateriale som forvandler det til et solid nytt rør når det herder. Teknologien har utviklet seg over tid og inkluderer nå avanserte metoder for å sikre at jobben blir utført effektivt og trygt.

Hva er fordelene?

Metoden er mindre invasiv, raskere og ofte mer kostnadseffektiv enn tradisjonell rørutskifting. Det reduserer også miljøpåvirkningen ved å minimere mengden avfall og forstyrrelse av det omkringliggende landskapet eller strukturen. Beboere opplever minimal ulempe, og i mange tilfeller er det ikke nødvendig å forlate bygningen under arbeidet.

"Ved å velge rørfornying kan man derfor spare både tid og penger, samtidig som man tar hensyn til miljøet. Det er en fremtidsrettet løsning som fortsetter å utvikle seg med nye teknologier og metoder, som gjør det til en stadig mer attraktiv metode for rørvedlikehold."

Kontakt oss

Vi tar på oss oppdrag over hele det sentrale Østlandet.